lördag 22 juni 2013

Sommar, sommar...

...sommar!!!
Och äntligen är den här!!
 
Det gick lika fort det här året - först händer ingenting och så händer ingenting och sedan helt plötsligt så är den här! Och det är lika ljuvligt varje år!
 
Våren kom liksom bort för mig i år - det har hänt massa både roliga och mindre roliga saker som har gjort att bloggen har blivit bortglömd men jag har faktiskt sytt lite grann ändå.
Det som gjorde att jag samlade mig och gjorde det här inlägget är den här lilla förvaringen som kom till idag...
 
 
...som inte är särskilt stor - men det behöver den inte vara heller - för det är en topz-nesse!
 
 
Efterfrågad av Lillan, som åker till Italien med sin orkester nästa vecka, och som hatar att plocka fram topz ur en plastpåse - som hittills varit fallet men som nu är väldigt nöjd med sin nya förvaring! ;-)
 
Jag började med en kudde till mellandotterns soffa,


och upptäckte att tygerna räckte till mera så det fick bli en löpare till också.
 
 
 
Löparen har ett egentillverkat mönster som dök upp när jag satt och testade med tyger i mitt syrum. Tänk att det alltid är så roligt att "leka" och pussla med tyger!

Har sytt ytterligare ett smyckesetui och denna gång i skarpa färger och med efterfrågade döskallar på utsidan.


Och dekorationen på dragkedjan fick, naturligtvis bli - ja, just det - döskallar! 

Något som har blivit av under maj månad är att vi åkte ned till Malta och hälsade på äldsta dottern som har bosatt sig där.
Det blev jättespännande en dag när det visade sig att den lilla ön blev utsatt för en sandstorm som kom upp från Afrika.

Nu avtog stormen ganska snart, tack och lov, men under tiden som vi fick lov att hålla oss inomhus så virkade vi! Jag hade lovat att visa grunderna i virkningens underbara konst och lättlärd som hon är så började snart blommor och hjärtan att ta form. Vi hade underbart roligt och skrattade gott åt en virknål som blev så hårt hållen att den böjde sig i början men det gick snart bättre.

Jag fick tillfälle att prova en, för mig alldeles ny blomma, som jag blev så förtjust i så det har blivit många flera sedan dess.


 
Härlig sysselsättning att ha med sig när man reser t ex!

Nu har jag semester och tänker börja den med en veckas "symester" tillsammans med likasinnade, glada vänner och då ska jag bara 
sy,
sy,
och åter
sy!


Ha nu en riktigt skön fortsättning på midsommarhelgen
och 

ha det gott, alla!

eva