onsdag 7 september 2011

Sommaren...

...lider mot sitt slut. Det innebär bland annat att vi har ätit 16-års tårta!

 Jobbet har man kommit in i ordentligt vid det här laget och Lillan har börjat skolan igen.
Det innebär att alla hennes orkestrar börjat igen och en av dem går först i stadens Barnens Dags-tåg.
Nu är det igång igen och det är en enda långsträcka med spelningar fram till julen och med föräldraföreningar och de insatser som krävs för att allt ska fungera. Det är jättekul! Det händer saker hela tiden och det finns alltid sådant som måste göras.
Det enda som känns lite ovant är att man helt plötsligt inte alls har så mycket tid över till att sy längre. Det blir längre mellan gångerna som syrummet får ett besök. Men idag när jag kom hem gjorde jag klar en nesse, som i detta fall, är tänkt som handarbetsväska.


Inspirationen har jag fått från många bloggar där man har sytt efter Anettes mönster och där den ena efter den andra har dykt upp och alla har varit lika fina och idérika. Tyckte jättemycket om mönstret och gjorde om det lite grann för att det skulle bli lite vidare och kanske rymma lite mera.
Har sytt den i några av mina rea-Tilda-tyger från i somras och jag tänkte faktiskt ge bort den nu till helgen - till någon som älskar att handarbeta och gärna bär med sig sitt arbete.
I slutet av semestern  hann jag göra ett par nessar av en av de dukar jag handlade på rea - också under sommaren!
 I och med att just den här duken var fodrad så räckte den till två nessar med foder och det enda jag lade till var en dragkedja i varje. Den ena nessen fick en liten pärla i dragkedjan också!
Nu gäller det att försöka få in lite sy-tid emellanåt så att inte jobbet får ta all tid!
Nu smiter jag in i syrummet en liten stund till innan det är dags för mötet med John Blund.

Ha det gott alla!

eva