torsdag 27 december 2012

Mellandags-fika...

...på stan tillsammans med god, glad vän idag!

Kändes härligt att få träffas en stund på tu man hand och bara prata, prata, prata.... och dricka kaffe och äta jättemumsigt wienerbröd!

Vi strosade runt en stund och kikade lite och hamnade på stadens garnaffär och vips hade jag förälskat mig i ett rea-garn med en härlig färgkombination och som är såååå mjukt och skönt. Det fick följa med hem!


Ska strax slå mig ned i soffan och plocka fram stickorna och se vad jag kan få till av det!

Var med på Karinottilias sew-along strax före jul och då tillverkades necessärer i långa banor av alla som var med. Det var ett härligt sätt att sy tillsammans på och jag kommer garanterat att vara med flera gånger.
Necessären som kom till är av en variant som jag inte har sytt förut - så man lär sig ständigt nya saker - och det är ju så roligt!


Det är ett laminerat tyg på utsidan och ett lite grövre bomullstyg på insidan och det gjorde den stadig även utan någon vaddering - men man kan säkert lägga till det om man skulle vilja. Den har tre fack på ena insidan och den blev julklapp till H som gillade den skarpt!

Innan jag intar soffhörnan måste jag bara få visa er vad som slog ut i full blom precis på julaftonen! H och jag köpte den en vecka före jul och gissade på om den skulle hinna visa sig - och där stod den med fyra härliga klockor!

 
 NU - ska jag sticka!

Ha det gott, alla!

eva

7 kommentarer :

 1. Necessären som Du har sytt ser mycket välgjord ut, tycker jag. Tyget som Du har sytt den i är precis i min stil ska Du veta.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Skall bli spännande att få se vad som händer med garnet. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Sew- along verkar lockande-får nog testa någon gång.Din necessär är så välgjord och fina material i den.
  Lycka till med garnet och njut av dina ljuvliga blommor. Dom är så mäktiga!
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 4. Nydelig amaryllis, de klokkene er så vakre!

  SvaraRadera
 5. Du är verkligen duktig du på att sy.:-) Kram

  SvaraRadera
 6. Tack själv för en mysig eftermiddag, så mysig att den smakade mera....:-)) Måste vi snart göra om.

  Blommorna är ju helt fantastiska, och att du är "flink" på att sy.....det visste vi ju redan.... "nessen" är ju sååå tjusig...t.o.m. ränderna inuti stämmer ju .....

  Kramkram

  SvaraRadera
 7. God fortsättning på julen.. Va fint garn..du får visa sen vad du skall sticka av det! Nessesären va fin..ja tänk att man kan lära sej saker nästan varje dag.. "fast man är vuxen".. hihi.. kram kikka

  SvaraRadera